2013. november 7., csütörtök

Márton nap - zsíros kenyér

A zsíros kenyeret nagyon sokan szeretik és sokféleképpen lehet fogyasztani.
A Márton napi mulatságon megjelennek a zsírosbödönök. Disznó, liba, kacsazsír? Neked melyik a kedvenced? Hogyan fogyasztod? Almával? Zöldséggel? Hagymával? Esetleg szórhatunk rá pirospaprikát...

A gyerekeknek szépen ötletesen tálaljuk. Itt egy ötlet ---->  zsíros kenyér falatkák
Darabolunk paradicsomot, paprikát, uborkát, hagymát. A zsíros kenyér mellett a tepertő is az asztalra kerül.

A sütemény sem maradhat el, és ha már van tepertő, akkor legyen tepertős pogácsa és valamilyen édes süti is.

Túrós libasüti
Hozzávalók:
20dkg túró
10dkg cukor
8 ek. olaj
6 ek. tej
2 tojás sárgája (egy kell a masszához, egy meg a mázhoz)

1 cs. vaníliás cukor
40dkg liszt
1 cs. sütőpor
pici só
mazsola

 Elkészítés:
A túrót elkeverem a tejjel, olajjal, cukorral, vaníliás cukorral, egy tojással, és kis sóval. Ezt összedolgozom a sütőporral elkevert liszttel. Kinyújtom a tésztát, libaformákat szaggatok ki, a liba szeme mazsola lesz. A tepsibe sütőpapírt teszek, tojás sárgájával megkenem a tészta tetejét, majd megsütöm.




Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése