2013. november 5., kedd

Bogyó és Babóca: Egy nap az óvodában

A két barát Bogyó és Babóca óvodába mentek. Amikor odaértek, vidáman üdvözölte őket a többi óvodás. Az óvónénivel mindenki a saját csoportjába vonult, a nagycsoportosok, a középső- és kiscsoportosok külön szobába kerültek.

A napot tornával kezdték, reggeli után képeket ragasztottak az erdőben szedett falevelekből. Miután ezt befejezték énekeket, mondókákat tanultak és körjátékokat játszottak. A délelőtt többi része szabad játékkal folytatódott. A fiúk autó versenyeztek. Babóca szeretett volna velük játszani, de kiközösítették azzal az indokkal, hogy az autó nem lányos játék.
Babóca szomorú lett és elsírta magát, a lányokhoz ment panaszkodni. Ők megvigasztalták és babázni hívták őt.
Bogyó összeveszett a fiúkkal és odament a lányokhoz, velük akart játszani, de Babóca sértődötten azt mondta, hogy nem játszhat velük, mert a babázás lányos játék. Gyorsan kibékültek és együtt játszottak.

Az óvónéni a mosdóba hívta a gyerekeket, hogy mossanak kezet, majd üljenek le az asztalhoz. Az óvodások megebédeltek. Ebéd után mindenki lepihent, Dongó néni egy szép mesélt olvasott nekik. Elaludtak, volt aki már mese közben. Pihenés után meguzsonnáztak és kimentek az udvarra.
Gyorsan eltelt a nap, a gyerekek elbúcsúztak egymástól, de alig várták, hogy másnak újra találkozhassanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése