Egyik kedves tagunktól kaptam az alábbi pogácsa receptet (nem tudom, hogy nevét említhetem-e):
"Nagyon
fini és puha! 50dkg liszt, 50dkg főtt burgonya, 1 élesztő(nem kell
felfuttatni!!!!! (Szerintem ez a titka a puha poginak!) 1 Rama margarin, 2
tojás, ízlés szerint só!
A kenéshez egy tojás és 1 dl tej. A hozzávalókat
összedolgozzuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és
tejes tojással megkenjük, hajtogatjuk, majd 15 percig pihentetjük. Ezt még
3-szor megismételjük! Fontos minden hajtogatásnál a tejes tojás! Utána
ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük 180 fokon a tetejére lehet
sajt, szezámmmag!
Jó étvágyat!"
Nagyon szépen köszönöm még egyszer! Remekül sikerült! A szilveszteri házibuliban mind elfogyott! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése