2014. január 1., szerda

Pogácsa


Egyik kedves tagunktól kaptam az alábbi pogácsa receptet (nem tudom, hogy nevét említhetem-e):

"Nagyon fini és puha! 50dkg liszt, 50dkg főtt burgonya, 1 élesztő(nem kell felfuttatni!!!!! (Szerintem ez a titka a puha poginak!) 1 Rama margarin, 2 tojás, ízlés szerint só!
A kenéshez egy tojás és 1 dl tej. A hozzávalókat összedolgozzuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tejes tojással megkenjük, hajtogatjuk, majd 15 percig pihentetjük. Ezt még 3-szor megismételjük! Fontos minden hajtogatásnál a tejes tojás! Utána ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük 180 fokon a tetejére lehet sajt, szezámmmag!
Jó étvágyat!"

Nagyon szépen köszönöm még egyszer! Remekül sikerült! A szilveszteri házibuliban mind elfogyott! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése