2013. december 29., vasárnap

Szilveszter gyerekekkel


A szilveszteri party-ból a gyerekek se maradjanak ki, így összegyűjtöttem néhány ötletet azoknak, akiknek kisgyermekük van és otthon töltik a Szilvesztert.
Mivel általában a gyerekek nem tudnak sokáig fent lenni, így a party akár már délután 4-5óra körül elkezdődhet, mert akkor már kint is sötét van.
Először is kezdjük a dekorációval és az étel/ital előkészítésével. Sütni azt sütünk, amit természetesen szeret a gyermekünk és a család is.
Pl. én nagyon szeretek muffint sütni, gyümölcsöset, csokisat, diósat stb. A sütiket dekorálhatjuk magunk vagy kisgyermekeinkkel, számokkal, figurákkal...
Szilveszteri torta
Mézes puszedli

Gyümölcs dekoráció: narancs, mandarin, banán, ananász stb. felhasználásával.
Karácsonyról megmaradt ötleteket is felhasználhatunk.
Édes sütemények és a gyümölcsök mellett a sós sütemények is helyet kapnak.
Pogácsa
 Perec
Ital ötlet: poharat mézbe mártjuk, majd kristálycukorba vagy tortadarába.
Azért hogy érdekesebb legyen elővehetünk különleges poharakat is és díszíthetjük kis teasüteményekkel.

Megvan az étel/ital ötlet, jöhet a dekoráció!
Zászló készítés: a filc olcsó anyag és nagyon sok mindenre használhatjuk. Vegyünk különböző színű anyagot és készítsünk "BOLDOG ÚJ ÉVET" , "BÚÉK" vagy "BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT" feliratú zászlót a nappaliba, szobába.
Szerpentin, konfetti
Készítsünk party kalapot (akár farsangi ötleteket is használhatunk)
Erre a party-ra találjunk ki játékokat
1. Kisebb asztalt befedünk nagy csomagoló papírral, amelyre a gyerekek kedvük szerint rajzolhatnak. Egy példa: megrajzolják a terítéket tányért, poharat, evőeszközöket, süteményeket...
2. Közösen elkészített dekoráció az asztalra.
3. A családtagok készíthetnek egymásnak kis díszes tasakokat apró meglepetésekkel.
Minden órában legyen egy tevékenység. A tasakokra ráírjuk, hogy hány órára vonatkozik a tevékenység, ez lehet valamilyen játék pl. kártyázunk, társasjátékozunk vagy most kicsit táncolunk stb.
Visszaszámlálás lufikkal
Időkapszula levél: A gyerekek (persze a felnőttek is a poén kedvéért) kitöltik ez a kis levelet kedven szín, étel, jövőbeni kívánságaikkal. A következő Szilveszteren újra elolvassuk, mókás lesz, hogy mi változott vagy éppen maradt ugyanúgy. :)
Szerencsepénz: mindenki kap egy szerencsepénzt, körbeülünk és mindenkinek el kell mondania két dolgot a másikról, amit szeret benne.
Végül, ha már a gyerekek kezdenek fáradni, azért a koccintás se maradjon el 21 órakor (vagy hamarabb, ahogy látjuk) megisszuk a kölyökpezsgőt.
A pezsgős üveget is dekoráljuk.
Egészségetekre! 


Boldog Új Évet!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése