2013. december 22., vasárnap

"Fehér" sütemények



Raffaello
Hozzávalók:
3 ek. liszt, 3dl tej, 1cs. vaníliás cukor, 5ek. cukor, 15dkg kókuszreszelék(+kicsi a megforgatáshoz is),  10 dkg margarin, közepébe: mogyoró vagy mandula.

Elkészítése:
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a margarint is. 
Ha teljesen kihűlt, akkor kis golyókat formázunk belőle, közepébe belenyomjuk a mogyorót vagy mandulát, kókuszreszelékbe forgatjuk.

Hókocka
Hozzávalók a tésztához:
30dkg liszt,  db tojás, 1dkg szalalkáli, 2dl tej, 10dkg vaj, 10dkg porcukor

Hozzávalók a krémhez:
4 ek. liszt, 4dl tej, 25dkg vaj, 10dkg porcukor, 2cs. vaníliás cukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán.
A krémhez a lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel simára keverjük. A lapokat megtöltjük.
Porcukorral meghintve, felkockázva kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése