2013. október 2., szerda

Finommotorika minicsoportban - Gyurmázás

Kissé elhanyagoltam a blogot, régen írtam. Sokat gondolkodtam azon, hogy folytassam-e vagy sem. Rengeteg ötlet jutott eszembe.
Elkezdődött az iskola, új tanévet kezdtek a diákok, emellett az óvodások is nagyobbak lettek. Megérkeztek az új kisgyerekek a minicsoportba, és bár az ovi nem fejeződik be nyáron, mégis a szeptember nekik is egy új kezdet, hiszen amíg nyáron, akivel otthon tudott lenni valamelyik családtag, annak nem kellett óvodába járnia, viszont akiknek a szüleik dolgoztak, ők jöttek oviba. Ilyenkor összevont csoportok vannak.

Szeptembertől már mindenki a saját csoportjába kerül vissza. A új kisgyerekek ismerkednek az óvodával, csoporttársakkal, szokásokkal. Igazán nehéz lehet nekik, de már egy hónap eltelt és egészen összeszoktak. Egy hónap alatt sokat ügyesedtek.

Néhány munkát meg is mutatok, amelyet ők készítettek a kis kezükkel. A gyurmázás sokat segít a finommotorika fejlesztésében. A gyerekek szívesen formázgatják ujjacskáikkal a gyurmát, persze kis segítséggel kis állatkákat alakítunk ki belőle. Még érdekesebb, ha színes gyurmával játszanak, virágot formálunk, melynek közepe piros gömb, amit laposra nyomkodunk a gyurmalapra, szirmai citromsárgák, szára és levele zöldek. Csigát is készítettünk, ott viszont hosszúra kell nyújtani a gyurmát, majd összetekerjük csiga formába. Használhatunk gyurma formákat is.


Óvónéni segít, annak aki bátortalan, és ötletekkel látja el, biztatja a kisgyerekeket.
Itt már valami készül is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése