2013. október 17., csütörtök

Szórakoztató és mozgásos játékok 2.

Látom tetszettek a játékok, ezért úgy gondoltam folytatom. Ezeket én évek óta gyűjtöm, de vannak amelyek egy újabb játékra ad ötletet egy kis változtatással.

  

1. Tűz, víz, levegő! játék:
Játszhatjuk ezt a játékot tornateremben, udvaron, sportpályán...
TŰZ= hasra kell feküdni
VÍZ = bordásfalra mászni
LEVEGŐ = karemelgetés, mintha repülnénk
Példaként legyen a tornaterem a kiválasztott helyiség. Gyerekek futkározhatnak saját tempójukban, de amikor a "TŰZ" szót meghallják, akkor hasra kell mindenkinek feküdni, taps után ismét lehet futni. Majd a "VÍZ" szó hallatán bordásfalra kell mászni, ha a "LEVEGŐ" szó hangzik el, akkor karemelgetés, mintha repülnének. Szoktunk poénkodni, amikor egymás után kiabálom a "TŰZ" szót és akkor egymás után kétszer kell hasra feküdni. :)

2. Dobálós:
Érdemes kis fémdobozokat (sörös, üdítős vagy konzerves dobozokat összegyűjteni), mert fel lehet használni játékként. A dobozokat egymás tetejére tesszük.


 Kb. 2m távolságra húzunk egy vonalat, ahonnan dobni fogunk. Dobhatunk kislabdával, kisebb babzsákkal vagy épp egy zoknit kitömhetünk. (fenti képen csíkos zokni repül) :D


3. Tükörjáték:
 Ez egy nagyon egyszerű játék, biztosan sokan ismeritek. Párosával egymással szemben állnak a gyerekek, először az egyik sor csinál valamit, és a szemben álló kis pajtásnak utánoznia kell, mintha ő lenne a tükörképe, majd fordítva. Nagyon mókás játék, sok nevetéssel. :)

4. Ruhaválogatás játék:
Különböző színű ruhadarabokat szedünk össze, mindenfélét, amelyeket különböző évszakokban hordunk. Egy kupacba letesszük a szőnyegre. Kiválasztok sorba egy-egy ruhát és kérdéseket teszek fel:
- Milyen a színe?
- Milyen évszakban hordjuk?
- Melyik testrészünkre való?
- Mikor viseljük?

5. Teakóstolás játéka:
Főztünk sokféle teát, gyümölcsöset: citromosat, barackosat, epreset, dinnyéset, almás-fahéjasat és néhány gyógyteát is pl. kamilla teát. Mindegyikből öntöttünk egy kicsit a gyerekeknek, megkóstolás után ki kellett találniuk milyen ízű. A legkedveltebb tea a citromos volt, ahhoz vannak leginkább szokva az óvodában. Viszont ami egyáltalán nem ízlett szinte senkinek az a gyógytea, az "fúj" tea és ki kellett önteni.
Ez a játék arra is jó, hogy megbeszéljük hogyan kell teát főzni, lehet hidegen és melegen is fogyasztani.

6. Telefonos játék:
Leülnek körben a gyerekek. Kiválasztok egy kisgyereket, aki képzeletbeli telefonon felhív egy másik kisgyereket és pl. azt mondja:
"Halló, halló ki beszél? Én keresem azt a kisgyereket, akin fehér póló van, kék nadrág és szemüveget visel."
Ha az illető magára ismer, akkor ezt válaszolja:
"Halló, halló én vagyok az Nóri!"
Ha nehezen ismer magára az illető, akkor addig mondunk róla tulajdonságokat, amíg rá nem jön, segíthetünk pl. azzal is, ha mondjuk az óvodai jelét is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése